Midsommar
Idag har jag handlat med pappa och nu väntar jag på att gästerna ska komma och att maten ska dukas fram. Jag har även gjort en jordgubbstårta som enligt mig blev ett riktigt mästerverk!
Här kommer recept för den som är intereserad :)
Jordgubbstårta
4 st ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl ljummet vatten
Garnering/fyllning:
6 dl vispgrädde
jordgubbar
Alternativ garnering/fyllning:
äppelmos
bananer
mixade burkpersikor
frukt eller bär
Gör så här
1 Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och sikta ner växelvis med vattnet. Häll smeten i stor, bröad form, 28 centimeter i diameter. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter eller tills den släpper kanterna. Lägg över bakplåtspapper om den blir mörk och inte är färdiggräddad.
2 Skär tårtbottnar med en tunn kniv när kakan kallnat. Lägg mosade jordgubbar på första botten, dubbel sats vaniljkräm fin och bra på nästa botten, en tredjedel av vispgrädden samt jordgubbsmos på nästa botten och sedan sista botten som ett lock.
3 Bred grädde över och runtom kanterna och garnera med jordgubbar. Vid garnering med gelé eller inlagd frukt täcks tårtan först med ett tunt lager grädde som ett skyddande lager för att fukt inte ska tränga igenom. Går bra att frysa med fyllning men garneras först vid servering.
Receptet är taget från alltommat.se
Smarrigt! :)
sv; vet du vad ? jag håller med dig ! ;) hahah . kram .
tusen tack. gus vilken tårta! du får ha en fortsatt fin midsommar.
svar: tack tack. hoppas din midsommar också varit bra. kram!